fredag 8 mars 2013

En praktikant

Den här veckan har vi haft en praktikant hos oss här på kontoret. Han heter Tobias och går i åttonde klass på Gullmarsskolan.

 
Under veckan har vi försökt att ge Tobias en inblick i hur vår arbetsvardag ser ut. Han har bland annat varit med oss ute hos kunder på värderingar, varit med på visning, hjälpt till med att förbereda visningsmaterial och visningsväska, gjort intagspärmar, hjälpt till att ta fram broschyrmaterial samt varit med på besiktning och intagsförsök.
Tobias fick dessutom med sig en uppgift hem under veckan där han skulle göra ett intag på sin familjs egna hus, dvs göra en beskrivning av huset rent byggnadstekniskt, en rumsbeskrivning samt göra ett försök till en värdering.
Här följer en kort intervju med, vem vet, Lysekils blivande stjärnmäklare?!

Varför valde du att göra din praktik hos oss på Fastighetsbyrån?

För att jag tycker mäklaryrket verkar intressant och ville bilda mig en uppfattning om hur jobbet är.
Hur väl stämmer din bild av mäklaryrket överens med din uppfattning som du hade innan din praktikvecka?
Jag trodde redan innan att ni skulle vara runt mycket ute hos kunder samt visa hus vilket visar sig stämma men jag hade ingen större koll på allt som mäklarassistenten gör och förbereder.

Vad tycker du har varit roligast under veckan?
Roligast har varit med att vara med ute hos kunderna och se olika typer av hus och boenden och höra hur ni resonerar runt värderingarna.

Skulle du kunna tänka dig att utbilda dig till mäklare?
Absolut, men först och främst så ska jag välja linje till gymnasiet.

Vi säger stort tack till Tobias för all hjälp under veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar