tisdag 16 juni 2009

Planera skilsmässan innan bröllopet?

Idag har vi grävt ner oss i juridikens underbara värld. Morgonen började med försovning. Kom ändå i god tid till Uppsala för att köpa tågbiljett. Tyvärr hade kvinnan framför mig i kön svårt att bestämma sig för vilken avgång hon skulle ta, vilket betydde missat tåg för mig o Carina. Vi hann dock ändå med minsta möjliga marginal tack vare nytt världsrekord på sträckan Stockholms central - Scandic Sergel Plaza i högklackat.

Fördjupade oss i när samtycke till försäljning krävs i olika fall. Äktenskap, samboförhållande, skilsmässa, bodelning, giftorättsgods, samboegendom och enskild egendom är ord som snurrar i mitt huvud nu.

På lunchen försökte vi sammanfatta det hela. Det enklaste är ju att gifta sig och vara gift hela livet! Tyvärr ser inte verkligheten ut så... Man blir väl lite cynisk i detta yrke. En kollega berättade att de var i kontakt med juristen inför stundande äktenskap för att planera en ev skillsmässa. Vår slutsats blev: Gift dig aldrig, bli inte sambo, se till att äga allt själv, och du slipper problemen vid en separation. Ok, det var något överdrivet.

Undrar om Tim är beredd att ta ett steg tillbaka i vårt förhållande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar