onsdag 8 augusti 2012

Svar på fråga 1

Fråga 1. Vilka är de största utmaningarna och svårigheterna med att jobba som mäklare? Något du märkt sen du började jobba som mäklare som man kanske inte tänker på under utbildningen? /Anonym

Svar 1: Hej "anonym".

Tack för din fråga.

Varje dag kommer nya utmaningar i detta yrke och det är också det som jag tycker är det bästa med att jobba som fastighetsmäklare, ingen dag är den andra lik och man sätts varje dag på olika sorters "utmaningar" och svårigheter.

Det kan t ex vara kluriga juridiska frågor som man måste reda ut (tur att vi har egna jurister på Huvudkontoret!). Det kan även vara en utmaning att få sålt en lägenhet som inte såldes på det första försöket.

Privat så kan yrket vara påfrestande i början när man börjar arbeta som mäklare eftersom man lätt jobbar mycket i början och då får privatlivet ibland ta stryk. När man väl kommer igång och blir varm i kläderna blir man skickligare att planera sin arbetstid och lära sig att gå hem "i tid" eller när det faktiskt är lugnare perioder ta det lite lugnare eftersom man senare kommer att jobba väldigt mycket i mer hetare perioder.

Hoppas du fick svar på din fråga.

Hälsningar Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar