onsdag 11 januari 2012

Trötta bloggare?

Här på bloggsidan händer det inte så mycket.... Förra året slog vi rekord i antal inlägg och ska vi följa upp detta, blir det nog till att sätta fart med bloggandet...Har ni vaknat efter helgerna därute? På Fastighetsbyrån är det full aktivitet och tyvärr är det så, att ju mer vi har att göra "irl", desto mindre ser ni av oss här på bloggen... Nu är det uppstart av 2012 på marknaden och då är det bråda dagar med visningar och uppföljningar.

Deklarationer av förra årets försäljningar blir det också en hel del av. Det är viktigt att man är ute i god tid, eftersom man i vissa fall måste ha fyllnadsbetalat det mesta av skatten senast i februari. Annars blir det ju extra ränta och de flesta brukar inte vara så noga med att betala mer i skatt än vad som är nödvändligt.. :-0

Annars? Tja. Nya försäljningar ligger ute. De gamla behöver fotas om, i alla fall utvändigt. Inte så kul med höstbilder i januari.. alltid nåt att pyssla med alltså... Märker också att marknaden har minskat, totalt sett. Här i Borås är minskningen av sålda villor och radhus 10% (räknat januari till november 2011), vilket känns som ganska mycket.

Förvånad är man egentligen inte. Vi har haft det på känn. Det är en och annan försäljning som inte "går iväg" och säljarna söker då andra lösningar. En del hyr ut, andra bor kvar, t.ex. Liite surt känns det förstås, om man lagt ned själ och hjärta i en försäljning, en och annan krona plus massor av tid, och framför allt själ och hjärta. Sen får man ingenting tillbaks... Men, men, cést là vie..... Jag vänder hellre på det och ser att vi ändå får sålt det allra mesta. Marknaden lever, trots allt.

En rolig händelse i min vardag är att vi har fått tillbaka en "nygammal" kollega på kontoret. Det är en av våra kundansvariga, Mattias, som kommit hem o börjat jobba igen efter ett år (!!) på Filippinerna. Somliga har haft det för bra 2011. Men nu släpper vi inte iväg honom nåt mer...Välkommen hem, Mattias!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar