onsdag 21 december 2011

Även från innerstan börjar det bli dags att önska alla en riktigt GOD JUL!

De senaste veckorna har vi jobbat med att avsluta året med att sy ihop de sista affärerna, ha tomteverkstad, förbereda allt inför vår stora visningshelg den 8/1, ha en himla massa fikamys, pratat utveckling och mål inför 2012 o.s.v. o.s.v.

Jag ser med stor förväntan fram emot nästa år. Med tanke på att jag sprungit på över 300 intag i år har jag en del att hämta nästa år. Vi kommer också det första kvartalet berikas med tre nyanställda. Vi kommer vara ett grymt och farligt gäng i 2012. Så till våra konkurrenter: watch out!

Må så gott nu alla och glöm inte att julen är till för M som i MYS och inte M som i MÅSTEN!

Over and out!
//Linda

2 kommentarer:

  1. Hejsan,

    Skulle du kunna förklara lite om intag och hur processen går till?

    //
    Eric

    SvaraRadera
  2. Hej Eric.

    Intag kallar vi i stort sett alla värderingar vi gör ute i hemmen. Anledningarna till att vi är ute kan vara många, till exempel har vi träffat kunderna på en visning och att de funderar på att byta bostad. Ibland vill de ha ett värde för att de är nyfikna (och på sikt funderar på att byta bostad).

    Det händer även att vi värderar för att man ska lägga om sina lån på banken, eller sälja till ett barn och har flera. Då brukar man behöva en skriftlig värdering och dem tar vi betalt för, till skillnad från de rådgivande besök vi gör inför försäljning...

    Hur ett intag går till kan variera. Generellt kan man säga att vi försöker få till en stund eller två vid köksbordet för att kunna prata med kunden och ta reda på vilken situation de är i och göra en bedömning av vilka behov de har och hur vi kan hjälpa dem. Sedan vill vi naturligtvis se oss runt i huset/lägenheten och då brukar kunden gå med.

    Därefter lägger vi upp arbetet beroende på vad kunden sagt att de hade för behov och vad jag har föreslagit som fortsättning.

    Låter enkelt, eller hur? (det är det inte, det är en hel vetenskap att "läsa" av vad kunden säger mellan raderna och lista ut vad de egentligen vill och sedan agera efter det. Men intressant - och roligt!)

    SvaraRadera