tisdag 12 juli 2011

Tankenöt familjerätt

Syskon skall sälja föräldrarnas fastighet, alla 9 syskon är dödsbodelägare. 2 stycken har gått bort.
1 syskon skall ha fullmakt ifrån samtliga.

Hur gör du?

//janina

5 kommentarer:

  1. Söker först dödsbolagfart för den som har personlig lagfart på fastigheten nu, sedan upprättas fullmakt för ett av syskonen att vid försäljningen företräda övriga syskon som är i livet samt dödsboen för de två som gått bort, vilket innebär att dödsbodelägarna i det ledet måste lämna fullmakt för detta. Något sånt kanske?

    SvaraRadera
  2. Hej,
    har inte så mycket att bidra med i fullmaktsfrågan. Vill bara passa på att tacka för ditt jobb med att se till att vi alla får en inblick i hur det är att mäkla i fjällnära trakter.
    Ha en bra sommar !
    Hälsningar
    Lars-Erik Nykvist
    VD Fastighetsdbyrån

    SvaraRadera
  3. Forslag:
    De 6 som lever gir fullmakt til den ene som skal ha fullmakten.
    De 2 som er døde: Der må deres eventuelle livsarvinger skrive fullmakt,da det er de som arver de avdøde, har de ingen livsarvinger er det jo ingen fullmakt å skrive på vegne av de døde.

    SvaraRadera
  4. Rätt så långt, men det fattas något.....

    Mvh Linda S

    SvaraRadera
  5. Knepigt det där med fullmakter men det är bara att ta det metodiskt så brukar det funka- dock brukar jag inte ha så här många syskon att göra med :) Bouppteckningen behövs för att kunna se vilka som är dödsbodelägare. Ett av syskonen som har gått bort bodde dessutom i Norge och även dennes arvtagare har gått bort... Så som nämnts ovan stämmer det samt att få in bouppteckningen och även för de som gått bort. Nu hoppas jag att jag inte glömt något... Som tur är har jag grymma Birgit på kontoret i Mora som håller koll på mig!
    //janina

    SvaraRadera