onsdag 24 november 2010

Rymligt

Just nu har en kollega på kontoret i Munkedal förmånen att få förmedla ett något annorlunda objekt.

Det uppfyller många av de krav som vi märker att våra spekulanter efterfrågar som stora öppna ytor, högt i tak och en unik prägel. I det här fallet kan man också tillägga att akustiken är utmärkt, det finns en anrik historia, fina väggmålningar, en inbyggd orgel och stor tomt.

Om du tycker att detta låter som något för dig så kan det vara så att det är en kyrka som är ditt framtida boende :-). Är du intresserad får du skynda att fynda för budgivning pågår i skrivande stund!


3 kommentarer:

  1. Hej!

    Isabella nämnde att hon börjat med deklarationerna. Tänkte passa på att fråga er hur man gör med ROT-avdrag i kapitalvinstberäkningen.

    Om man har gjort ny-, till- ombyggnad eller förbättrande underhåll (inom 5 år) och använt sig av ROT-avdrag, får man dra av halva arbetskostnaden då? Hur nya/gamla ROT-avdrag får man dra av?.

    /B

    SvaraRadera
  2. Hej anonym..

    Jag är faktiskt inte säker på att jag förstår frågan.. ROT-avdraget har ju företaget dragit av redan när du får fakturan. Du kan inte dra av en kostnad du inte betalt...

    Mvh
    Linda

    SvaraRadera
  3. Hej B,

    Den tumregel som alltid gäller i en kapitalvinstberäkning vid försäljning av fastighet är att man ska dra av de kostnader som man faktiskt haft. Det innebär att du naturligtvis får och bör dra av arbetskostnaden för hantverkare.

    Det som jag tror kan förvirra är att om man använt sig av ROT före andra halvåret 2009 så har man själv gjort avdraget (på 50%) i sin deklaration.
    Har man använt sig av ROT efter andra halvåret 2009 så sköter hantverkaren avdraget och man slipper ligga ute med pengar på samma vis.

    Men oavsett vilken form av ROT-avdrag som man använt sig av så har man ju ändå bara betalt 50% av den totala arbetskostnaden och det är den delen som man bör och ska dra av i sin kapitalvinstberäkning.

    I övrigt gäller att kostnaden för de avdrag man gör måste överstiga 5000 kr/år. Om kostnaden avser värdehöjande ny-, till- ombyggnad finns det ingen begränsning i tid medan om kostnaden avser värdehöjande och förbättrande underhåll så får man dra av utgifter de senaste fem åren.

    Var detta svar på din fråga? Om inte så återkom gärna så fortsätter vi diskussionen.

    SvaraRadera