måndag 7 september 2009

Nytt kundmöte (utan handslag)

Ibland är det så att kunder ringer till oss och ber oss att ta en första utvändig titt på huset de vill sälja (om de själva bor långt bort). I vanliga fall ska vi under ett s.k "intagsförsök" hinna med att samla in så mycket fakta som möjligt om huset, försöka lära känna säljarna och se deras behov, och så klart sälja in vår tjänst. Detta brukar ta ca 2 timmar.

För ett par veckor sedan var jag och tittade på nämnda hus ensam, gick i lugn och ro och skrev. Sedan dess har säljarna funderat på den beskrivning av huset jag har skickat, och idag var det dags för första mötet. Lite pirrigt är det alltid innan allt är klart och vi har fått uppdraget. Men det kändes så bra under vårt möte! Vi var överens om upplägget för försäljningen, vad som är ett rimligt utgångspris, vad som förväntades av mitt jobb och vad de ska betala för detta. De ville betala vad en bra tjänst kostade.

Fick tidigare idag ett samtal av en man som undrade hur snabbt han kunde anlita oss efter det att uppdraget med förra mäklaren var uppsagt. Han hade fått jaga sin mäklare under hela resans gång och fråga om något händer alls. I den stunden blev jag ännu mer övertygad om att vi måste kunna ta rimligt betalt för att leverera en tjänst som kunderna kan vara nöjda med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar