tisdag 14 februari 2012

Varierande


I mäklarvardagen är det som sagt sällan en dag som är den andra lik.

Igår klättrade jag likt en ovig apa med en gul "byggare Bob-hjälm" på huvudet omkring på byggnadsställningar för att fota ett projekt med passivhus med fantastiskt läge som vi ska förmedla mitt i pittoreska Grundsund. 

Passivhus, för er som inte vet vad det är, byggs med en mycket energisnål byggteknik som syftar till att minimera värmeförluster genom klimatskalet, genom effektiv ventilation samt genom att tillvarata värme från de boende, elektriska apparater och instrålad sol. Detta innebär ett lufttätt klimatskal med extra tjock isolering samt fönster och dörrar med låga U-värden.

Idag har vi istället för att besöka en byggarbetsplats länsat hyllorna på Konsum för att efter en idé från Fastighetsbyrån Vasastan, om jag inte missminner mig, förbereda oss för att dela ut "fredagsmyspåsar" till våra säljare och köpare från förra kvartalet.


Däremellan har vi hunnit med att redigera lite foton, skrivit förhandsavtal på en nyproducerad bostadsrätt och ett kontrakt på ett hus där förbehållet är att köparen i fråga, som är väldigt mögelkänslig, ska få lov att sova i huset i två nätter för att säkerställa att hans allergi inte blommar ut.

Nu stundar digra studiedagar i Malmö onsdag-lördag med föreläsningar från 8-20 varje dag. Värdering och nationalekonomi står på schemat liksom uppsatsskrivande och opponering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar