fredag 31 maj 2013

Stil

När man ändå diskuterar ämnet styling så kan man ju fundera på vilken inredningsstil som är mest poppis för tillfället.

Enligt Fastighetsbyråns undersökning så är det 35% som anser att en blandning mellan gammalt och nytt som är mest eftertraktat.
Av enskilda stilar är ”modernt med inslag av gamla föremål/möbler" mest populärt med 17 %. Därefter kommer ”modernt minimalistiskt” och på en tredjeplats ”gammeldags svensks allmoge”. Endast 1 % av svenskarna föredrar ”industriell stil” respektive ”romantiskt med blommor och pasteller”. 0 % av svenskarna föredrar 80-talsinpirerad inredning. Inredning à la Miami Vice är alltså inte någon bra idé :-)

I undersökningen framkommer också att vintage på frammarsch och nästan 80 % av svenskarna kan tänka sig, eller köper gärna, begagnade möbler och inredning. 25 % säger också att de blivit mer intresserade av begagnat jämfört med för några år sedan. Det man köper mest begagnat är konst, prydnadsföremål och bord. Laurtiz.com. som även Fastighetsbyrån har ett samarbete med är en sajt som ökar i popularitet.

Personligen tror jag också att användningsområdet, och kanske även området rent geografiskt, kan ha en betydelse för inredningsstilen. Det är ju inte för utan att man kan se att det maritima temat är poppis hos många, både säljare och köpare hos oss här på kusten.
Bild lånad från mio.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar