torsdag 9 maj 2013

Motivation

Igår fick jag och mina kollegor på kontoret besök av två studenter från Högskolan Väst i Trollhättan. Vi intervjuades inför deras C-uppsats och ämnet var "Motivation" i mäklaryrket. Vi ställdes inför ett gäng blandade och stundtals kniviga frågor i ämnet motivation och vad som motiverar oss mäklare. Det kan t ex röra sig om finansiell belöning, belöning från chefer och kollegor samt från sina kunder.

Personligen anser jag att en mix av allt bidrar till motivationen, man vill trivas på sitt arbete med sina chefer och kollegor, man vill ha nöjda kunder och känna att man utför sitt arbete proffsigt och med god service. Samtidigt vill man ha lön för mödan och gärna då med olika slags "morötter" som sporrar en. Det kan t ex vara olika slags tävlingar, både individuella eller gemensamma för kontoret, eller andra slags bonusar.

Jag tror att människan i sig har den drivkraften att sträva framåt efter nya mål och visioner och då är det viktigt att motivationen finns där för att man ska lyckas komma framåt.

Det kan nog vara nyttigt att fundera själv på vad som motiverar dig i ditt yrke?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar