måndag 29 april 2013

Svängigt

Jösses vilken dag och då menar jag JÖSSES med stora bokstäver!

Dagen började bra och enligt plan med en snabb avstämning med en köpare angående försäljningen av hans hus som snart ska ut på marknaden. Efter det ett bra kundmöte gällande en kommande försäljning som jag hoppas får förtroendet att hjälpa till med. So far so good!

Efter det började det svänga rejält i mäklarvardagen och resten av dagen och kvällen också för den delen utvecklade sig på sätt som jag inte kunnat ana eller förutspå.....

Förutom att det som spekulant och säljare kan vara bra att veta att det är just säljaren som bestämmer till vem hen vill sälja, till vilket pris och när så är det lika viktigt att veta och förstå att inget är klappat och klart i en fastighetsaffär förrän det finns ett påskrivet köpekontrakt/avtal.
Muntliga överenskommelser kan iofs vara nog så moraliskt förpliktigande men i fastighetsaffärer så är ett muntligt avtal lika med inget avtal och det gäller faktiskt både köpare och säljare.

För att göra en lång och väldigt "berg-och-dalig" historia kort så hängde kvällens inbokade kontraktsskrivning på en skör tråd under eftermiddagen och 45 minuter innan de tillresta säljarna var på ingång sprack affären. Ett, ska vi kalla det, mindre roligt, besked att lämna till förväntansfulla säljare när de glada i hågen klev in på kontoret.

Men, förutom mycket annat, så ligger det i min roll som mäklare, att hitta lösningar på uppkomna situationer och efter ett snabbt "krigsråd" med mina uppdragsgivare körde vi på en plan B. Så efter lite förhandling och diskussioner så blev det alltså kontraktsskrivning ändå men med andra köpare än de som först var påtänkta.
Förutom att vi faktiskt hittade en lösning så kändes det bäst av allt att det var två nöjda säljare och två nöjda köpare som lämnade kontoret sent på kvällskvisten!

Imorgon nya tag och tillika sista dagen att göra avslut på innan vi på onsdag står på noll igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar