onsdag 3 april 2013

Svängigt

Det svänger i mäklarvardagen må ni tro och trots att vi bara är på dag tre i april har inledningen på månaden å enda sidan bjudit på framgångar i form av nya påskrivna uppdragsavtal samt avslut i pågående försäljningar och å andra sidan motgångar i form av spekulanter som trilskas och gör livet mäklarlivet svårt och tufft.

Mäklaren ska ju vara den opartiske mellanhanden och ta tillvara både säljaren och köparens intressen samtidigt som man inte får agera i sak utan bara har en rådgivande roll. Minst sagt en utmaning och ibland en näst intill omöjlig uppgift!
Dessutom är det väldigt lätt att utse mäklaren till en syndabock trots att just mäklaren minst av alla är att beskylla. För det mesta går det utmärkt att tackla detta dilemma men ibland mellan varven så känns motgångarna alldeles väldigt orättvisa när man faktiskt inte gjort annat än att försöka göra så rätt som möjligt.

När mäklarvardagen inte alls känns schysst så är jag dock alldeles väldigt tacksam över världens bästa och mest omtänksamma kollegor som finns där och stöttar, peppar och plåstrar om en tilltufsad självkänsla. Ovärderligt!

En annan rolig händelse idag var att jag blev uppringd av en av er läsare som hade lite frågor om just mäklarvardagen. Jättekul och tack för påringingen Malin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar