torsdag 4 april 2013

Slutpris

Ni har väl inte missat Hemnets senaste nyhet om att de numera på sin sajt även publicerar slutpriser på sålda hus och lägenheter?

Under den nya fliken "Sålda objekt" på resultatsidan hittar man nu slutpriser för alla typer av bostäder. Priserna är sorterade på datum med den senaste försäljningen överst. Man kan även se vad utgångspriset var, förändringen i % i relation till försäljningspriset, kr/kvm osv.

Lite roligt för oss i Lysekil var att se att alla de senaste noterade försäljningarna i kommunen är våra!


 

Exempel på ett slutpris på 1100000 kronor.


Som vanligt hittar du mer information och kontaktuppgifter till ansvarig mäklare på bostadens egna sida. Där får man även information om liknande objekt sålda i närheten samt liknande objekt som är till salu just nu.

 
Slutpriset som visas på Hemnet är den faktiska summan som bostaden såldes för. Mäklaren rapporterar in det överenskomna priset vid kontraktskrivning efter att både säljare och köpare godkänt publicering på hemnet.se.

För dig som är intresserad av slutpriser på bostadsrättslägenheter, så är pris per kvadratmeter ett sätt att enklare jämföra lägenheter som är olika stora.
 
Under våren kommer Hemnet fylla på med ännu fler slutpriser. Bland annat kommer man att kunna gå tillbaka i tiden för se historiska slutpriser på villor och fritidshus. Dessutom utlovas en funktion för att kunna ta del av statistik som gör det lättare för dig att hålla koll på slutpriser för just ditt område.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar