tisdag 1 januari 2013

Nytt och noll

Nytt år och runtom i hela Sverige står nu alla mäklare på noll igen. Noll i antal försäljningar och noll i provisionsintäkter men med nya fräscha budgetsiffror för 2013 och i morgon, den första riktiga arbetsdagen på året, startar jakten för att nå de uppsatta målen.
Något som också är nytt och träder i kraft idag är ett gäng nya lagar. För vår del är det inget som direkt rör vårt arbete men bra att veta är ju att schablonavdraget vid uthyrning av privatbostad höjs från 21 000 kronor till 40 000 kronor per år. Information som kan ges till spekulanter till fastigheter där det finns möjlighet till just uthyrning kan faktiskt påverka boendekostnadskalkylen en del och kanske tom spela in vid köpbeslut. 

Personligen, och säkert många föräldrar med mig, är jag mest glad över att kravet på intyg från förskolan när föräldrarna tar ut tillfällig föräldrapenning, alltså vabbar, slopas från och med årsskiftet. Vilket gissel det har varit med dessa intyg som nu alltså är ett minne blott.

Nej, nu är det hög tid att kika in i garderoben för att se om jag kan hitta några lämpliga och representabla jobbkläder inför morgondagen. För nu kööööör vi!




2 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Jag heter Marie och är inne och läser på er blogg lite då och då.
    Jag är själv färdig fastighetsmäklarassistent i februari och tänkte höra med er ifall ni vet någon byrå i västra götaland som kan vara i behov utav en assistent??
    Med vänliga hälsningar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marie!
      Roligt att du lämnar ett spår efter dig. Kikade som hastigast in på vår rekryteringssida och i Strömstad/Tanum söker de just nu efter en assistent. Skicka in en ansökan vettja! Via länken nedan kan du klicka dig vidare.
      http://www.fastighetsbyran.se/Lediga-tjanster/#

      Lycka till!

      Radera