måndag 31 december 2012

Gott nytt mäklarår!

Champagnen ligger på kylning och pannacottan med halloncoulis likaså.  Den egenfångade hummern (ja, av sambon då, inte av mig :-) och pilgrimsmusslorna är preppade inför kvällens nyårsmiddag och snart svidar vi om på lilla familjen och börjar fira in 2013.
Det blir en lugn nyår hemmavid då en av sönerna dras med dubbelsidig öroninflammation och den andre har 40 graders feber och den tredje har ont i sin första lösa tand. Det är nog iofs mer spännande än det gör ont, men ändå ;-).


Vilket år det var 2012! Ankomst av en alldeles ny familjemedlem, slutspurt i studierna, mäklarexamen, registrering, all-time-high-rekord på kontoret och fantastisk studieresa till Malaga bara för att nämna en del!

Sitter här och sneglar lite på mina nya visitkort och ser 2013 an med både tillförsikt, skräckblandad förtjusning, spänning, nervositet och glädje.


Liksom för Elin kommer året mer än rivstarta och bara under januari månad ryms bloggträff i Sthlm, säljträningskurs, skatteträff, KICK-OFF i Göteborg, kundmöten, champagneprovning med kollegorna på banken och en hel del annat!

Jag ser fram ett nytt gott blogg-år här på mäklarvardag och hoppas ni hänger med oss även under 2013! Nu brukar man ju egentligen avlägga nyårslöften vid den här tiden på året men istället slänger jag in en nyårsönskan och det är att ni lämnar lite fler kommentarer till oss under nästa år. Vi vill ju veta vad ni tycker och tänker, funderar på och vill läsa mer om. So hit us!

På återseende tjugohundratretton och GOTT NYTT ÅR!!

2 kommentarer:

  1. Hej Åsa
    Tack för en trevlig och intressant blogg! Jag har snart avslutat den första av fyra terminer på min utbildning till fastighetsmäklare och vill gärna höra era åsikter om praktiken. När under utbildningen är det bäst att göra den? Sammanhängande eller en dag i veckan? På en byrå eller ett par olika? Med inriktning på villa/bostadsrätt/jordbruk etc eller kombination av alla typer av objekt? Om man gör praktiken tidigt i utbildningen, hur vanligt är det då att man får fortsätta som "assistent" under resten av utbildningen?

    Mvh Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linda!

      Tack för din kommentar och fråga.

      Min uppfattning är att jag tycker det är ett bra upplägg att dela upp praktiken i två omgångar, dvs 5 veckor efter två avklarade terminer och 5 veckor efter avslutad utbildning (eller ngt liknande). Så har vi gjort och kommer att göra med alla våra praktikanter.
      Detta för att det är bra erfarenhet att komma ut i verkligheten och få se jobbet på "riktigt" under pågående utbildning. Dels kan man då koppla ihop teorin man tillgodogjort sig med den verkliga mäklarvardagen plus att man samlar på sig händelser, skeenden och erfarenheter etc som man sen har nytta av när man fortsätter att läsa på det andra året.

      Dessutom är det ju så att det är ett krav från Fastighetsmäklarinspektionen att delar av praktiken ska ligga efter avslutad utbildning samtidigt som man naturligtvis vill komma igång och jobba efter sin examen. Därför kan det även av detta skäl vara bra att dela upp veckorna.

      En annan aspekt är att det också för många kontor är lättare att ta emot en praktikant en kortare period i två omgångar istället för en enda lång period.

      Har du ingen teoriplats fixad än så är det min rekomendation att du börjar se dig omkring och skicka intresseanmälningar redan nu.

      Hoppas du fick svar på dina funderingar och lycka till! / Åsa

      Radera