fredag 18 januari 2013

Ingen vanlig dag

Redan fredag igen och inte vilken fredag som helst utan den fredagen då jag lägger ut mitt första hus till försäljning. Yay!


Förutom att jag i veckan har skrivit under uppdragsavtal, filat på beskrivning, fixat med bilder, klättrat omkring på en vind och kikat i hål i golvet tillsammans med besiktningsmannen och stämt av lånebild så har den här veckan har varit uppbokad med en del kundmöten av allehanda slag.

Dels har jag varit ute på sk bankvärderingar, dvs en värdering som på något sätt syftar till att kunden behöver en värdering på sitt hus för att hen vill låna mer pengar eller lägga om lån eller dylikt.
Dels har det handlat om riktiga intagsförsök, dvs sådana kundbesök där en försäljning av huset stundar inom kort eller där kunden ska sälja inom ett halvår till ett år och kanske vill förbereda sig med Steget-Före-paktetet.
Dels sk muntliga värderingar, dvs där kunden är nyfiken på värdet på sitt hus och vill få en uppfattning om marknadsvärdet och med fördel kan utnyttja vår tjänst Värdebevakaren för att hålla sig ajour framöver.

Alla spännande möten på sitt sätt och de har tagit mig från ett underbart hus med gedigen historia och fantastisk utsikt till ett påbörjat renoveringsprojekt i ett mindre samhälle till en fastighet med många byggnader och en lekglad hund ute på landet och till ett hus med stor potential men också renoveringsbehov. Omväxlande så det förslår!

Idag är för övrigt en dag på kontoret där vi väntar flera säljare som slutligen ska lämna ifrån sig sina nycklar och avsluta en epok i sitt liv och flera köpare som ska ta emot samma nycklar och påbörja ett alldeles nytt kapitel i sitt liv. Det firar vi med blommor och champagne till båda parter!

Trevlig helg på er!

3 kommentarer:

  1. Grattis till första bostaden till salu! Du kommer vara en grym mäklare! Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Å, vad roligt Åsa! grattis :)

    SvaraRadera