tisdag 1 februari 2011

Kick-off rapport

Nu är vi tillbaka i verkligheten igen efter en fantastisk kick-off i Stockholm!

Först ut var en inspirationsdag ute på Stockholmsmässan som leddes av Mikael Tornving där vi bland annat lagvis spelade Fastighetsbyrå-Monopol. Vi svarade på svåra frågor med mentometrar, fick pengar till laget enligt ekvationen 3% av försäljningsvärdet på objektet vi stod på. Ju snabbare du svarade på frågan ju mer pengar fick man, förutsatt att man svarade rätt alltså.


Ledande lag fick ha guldhattar på sig och så fick de vip-treatment i form av lyxfika, drinkar, servering och linneservetter vid lunchen etc. Stämningen var mer än hög i en lokal fylld av mer eller mindre tävlingsinriktade människor.

Vi hade också besök av Fredrik Härén som försökte lära oss att bli mer kreativa och att sluta rita vita ambulanser med röda kors vilket typ 90% av alla vuxna människor gör och detta till trots att ambulanser varit gula i typ 15 år nu.

En annan höjdpunkt var Fastighetsbyrån Award och vi skickar ett stort grattis till Örebro som blev Årets kontor, Urban Stener och Jonas Egnell som blev Årets ledare, Cecilia Karlsson som blev Årets assistent, Ystad som blev Årets nykomling och Pojan Bagheri som blev Årets mäklare!

På kvällen var det då dax för DISCO à la Studio 54 och aldrig har densiteten på gigantiska afroperuker varit så tät som i fredags kväll. Trots att det inte var något ”kostymkrav” så hade nog iallafall 80% anammat discostil i mer eller mindre extrem form.
Tyvärr så var det nog för mycket paljettter överallt för Isabella i hennes lilaglittrande kroppsstrumpa med utvängda ben hittade jag aldrig bland alla discodiggare :-/.

Förutom ett hejdundrande disco så fick vi riktigt god mat, underhållning i form av Andreas Lundstedt från Alacazar, Wiktoria Nilsson och Agnes. Stämningen var mer än hög och undertecknad dansade faktiskt på borden i bokstavlig bemärkelse och inte bara i bildlig mening :-).
Jag hade bara min lilla "fulkamera" med mig och bilderna lämnar en del att önska men bjussar ändå på några snapshots från kvällen.

4 kommentarer:

  1. Det ser otroligt roligt ut!

    Fredriks idébok hittade jag minsann i bokhyllan när jag städade. Dags att damma av den.

    Skrattade gott åt det du skrev om att vi ritar ambulanser vita med rött kors på, klockrent!

    SvaraRadera
  2. Svårt att tro att det man ser på bilderna, till vardags är ett gäng högst seriösa affärsmän/kvinnor! Men visst blir det väldigt roligt när man bjuder lite på sig själv... =D

    SvaraRadera
  3. Hejsan!
    Jag går nu tredje året på gymnasiet(Entreprenör) och är väldigt sugen på att bli mäklare(Fastigheter) och fundera på att läsa till det. Men har några frågor som ni kanske kunde besvara. Dels om vad ni tror om yrket mäklare, kommer det att finnas för många? eller för få, alltså hur kommer det att vara med jobb i framtiden? Och så undra jag om hur ni(Mäklare) tycker om praktikanter, för fundera att ha min praktik på en mäklarfirma, men vet inte om det går, eller om man vill ha med en praktikant.


    Mvh Hampus

    SvaraRadera
  4. Hej Hampus,

    Det är väldigt svårt att sia om hur efterfrågan på mäklare kommer att vara och inte vara i framtiden. Detta, föutom hur många mäklare som finns aktiva, beror på en mängd faktorer som exempelvis hur bostadsmarknaden, ränteläget, övriga konjunkturen, fastighetsskattepolitiken etc kommer att se ut.

    När det gäller praktik så är det en obligatorisk del inom mäklarutbildningen vilket jag tycker är en enorm fördel. Dels får man en chans till inblick i ett tidigt stadium och dels så slipper man starta helt från scratch när man väl är färdigutbildad. För många erbjuder det också en chans till att få in en fot på ett kontor där man förhoppningsvis sen kan bli erbjuden en anställning.

    Avslutningsvis så tror jag i grund och botten att du ska välja att vidareutbilda dig till ett yrke som känns rätt för dig.
    Man kan alltid vända på statistik hit och dit och hur stor efterfrågan kommer att vara vid en viss tidpunkt men välj något som du tycker är intressant och som du tror du kommer tycka är roligt för man måste trivas på jobbet annars funkar det inte i längden.

    Hoppas detta var svar på dina frågor.

    Mvh Åsa

    SvaraRadera