torsdag 3 februari 2011

Dags att deklarera....

Närå, inte riktigt än, men ni som läst bloggen ett tag vet att vi mäklare sedan länge varit i full färd med att hjälpa förra årets säljare med att beräkna kapitalvinst/förlust inför deklarationen. Detta för att skatten, i de flesta fall, skall vara betald redan den 14 februari...

Igår hade vi Skatteverket på hembesök. Jo, faktiskt! Två skatteinformatörer kom till oss och informerade om eventuella nyheter i årets deklaration och vi repeterade också en hel del gammalt. Det är inte dumt alls... så tack Fredrik och Helena för en trevlig och givande förmiddag!

Vi gick igenom många saker, bland annat e-deklaration. Detta underbara påfund! Har du bank-ID eller e-legitimation kan du nämligen deklarera redan den 22 mars! Du riskerar heller inte att göra särskilt många fel i e-deklarationen, eftersom man nämligen inte kommer vidare till nästa steg om inte dokumenten är korrekt ifyllda.. Busenkelt alltså - och dessutom miljövänligt och bekvämt!

Jag är i alla fall såld (på att det är såå enkelt) sedan jag gjorde min första e-deklaration förra året och kommer definitivt att göra det framöver också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar