onsdag 12 januari 2011

Nyfiken i en strut

Det är inte helt ovanligt att det ringer människor till kontoret som är nyfikna på slutpriset i en nyligen avslutad bostadsaffär.
Kanske är man som granne intresserad av att veta på ett ungefär vad bostäderna i det egna området är värda på marknaden eller så är man spekulant och vill skapa sig en bild av prisbilden i det aktuella området man är intresserad av. Eller så är man helt enkelt nyfiken i en strut :-)

Oavsett vilket så kan man nu via en ny unik tjänst från Fastighetsbyrån beställa slutpriser på bostäder som är till salu. Beställningen görs på objektsbeskrivningen på nätet och när bostaden är såld skickas ett sms eller mail med slutpriset.

Är man intresserad av att kolla upp slutpriser på bostäder (dock ej bostadsräter) i en speciell ort, kommun eller gata så kan man också kika in på booli.se där alla slutpriser redovisas. Där kan man dessutom hitta information om utgångspriset samt ökningen eller minskningen av slutpriset procentuellt sett plus information om boarea, tomtarea, kvadratmeterpris samt säljare och köpare.

Värt att nämna i sammanhanget är att via Fastighetsbyråns nya tjänst får man informationen direkt att köpekontraktet är undertecknat (och då även på bostadsrätter).
På booli.se kommer inte informationen in förrän fastigheten är tillträdd och lagfarten registrerad, vilket kan innebära ett par månader senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar