tisdag 7 december 2010

Vinterland

Imorse var det nog många som gnuggade sig en extra gång i ögonen för under natten hade Lysekil ikätt sig ullig och bullig vinterskrud. Vackert så det förslår men ganska ovanligt så här vid kusten. Efter lite maratonskottning på morgonen så byltade på mig en massa kläder och gav mig ut för att fota lite omgivningsbilder i staden till min "bra-och-ha-mapp" här på jobbet.

Speciellt den här årstiden får vi inte sällan förfrågan från kunder som ska sälja sin hus om de får använda sommarbilder på sina hus för att de själva tycker att det ser trevligare ut.

Vår rekommendation är dock alltid att man ska använda bilder som är tids- och säsongsenliga. Det finns många skäl till detta men ett av de främsta är att det ska "synas" när man lagt ut huset till försäljning.

Om man har sommarbilder på huset så kan spekulanter lätt lockas till att tro att fastigheten legat ute länge till försäljning och misstänka att det är något "skumt" eller få för sig att huset är mindre attraktivt. Däremot kan man med fördel komplettera med lite sommarbilder för att spekulanterna även ska få med sig detta i sitt beslut om eventuellt köp.

Något som ofta efterfrågas av spekulanter och som vi kanske ibland är lite för dåliga på, och nog beror på en släng av hemmablindhet, är omgivningsbilder.
Kanske bor spekulanten inte på plats och är intresserad av att se lite mer av den direkta omgivningen? Vi som dessutom bor i en liten pärla borde absolut strössla med vackra vyer och pittoreska omgivningar.

5 kommentarer:

  1. Vackert som alltid/ Kram från Kolbäck

    SvaraRadera
  2. Så vackra bilder Åsa!

    Det är ju absolut bra med bilder på omgivning o staden, när de är så här vackra är de ju riktiga vykort!

    SvaraRadera
  3. Jag är såå imponerad, Åsa!! Nog för att Lysekil faktiskt ÄR vackert, men du har ju verkligen öga för att hitta det också!

    Mycket fina bilder!

    SvaraRadera