torsdag 2 december 2010

Ring, ring!

Ikväll kommer telefonerna gå varma på nästan alla Fastighetsbyråns kontor från norr till söder då vi under ett par timmar förenas i en gemensam ringstuga.

Fokus ligger på att vi ska höra av oss till våra befintliga kontakter för att följa upp vad som hänt sen sist vi träffades eller talades vid. För det är ju minst lika viktigt att vi tar väl hand om de kontakter vi redan knutit som att knyta nya kontakter!
Det kan vara gamla säljare eller köpare, sådana som satt upp sig i vårt spekulantregister för att de söker boende, personer vi kommit i kontakt vid olika aktiviteter osv.

För att tagga till alla lite extra så ska alla kontor rapportera in tre gånger under kvällen hur många kontakter man följt upp och de tre kontor som lyckats bäst vinner fina priser.

Må bästa kontor vinna :-)

5 kommentarer:

  1. Hej! Hur mycket tjänar en duktig mäklare som jobbar i Stockholm city i snitt/månad. Jag vet att mäklaryrket är ett extremt provisionsbaserat yrke, men mellan "tummen och pekfingret" kanske någon kan svara på? Kanske någon läsare som är Stockholmsmäklare eller känner någon som är det också kan svara på min fråga. Tack på förhand för en kalasbra blogg:)

    SvaraRadera
  2. Tror det är väldigt svårt att svara på eftersom det beror på hur mkt man arbetar, tar ut för ersättning, anställnings villkor osv.... En del klarar även 4 försäljningar i veckan medans andra bara klarar 2.

    Snittlönen för fastighetsmäklare tror jag ligger på ca 350000 kr/år.

    Jag känner mäklare som har tjänat 100 000 kr ena månaden och några månader efter tjäna 20 000 kr.

    /R

    SvaraRadera
  3. Det är helt riktigt att variationerna mellan mäklares löner är mycket stora. Dels givetvis mellan mäklare o mäklare, men även lönen för samma mäklare varierar stort månad till månad.

    Jag minns själv under högskoletiden att man var jättenyfiken på vad mäklarna tjänade och tyckte att de var fjantiga som inte berättade. =)

    Vi tyckte att de var onödigt hemlighetsfulla..

    Nu har jag insett att det faktiskt inte går att säga en summa, för den stämmer antagligen inte nästa månad...

    Det närmaste svar vi fick var "mellan noll och hundratusen". =/

    Hur ofta det blir noll och hur ofta det blir hundratusen beror mest troligt på:
    - vilken marknad du verkar i (storstad eller landsort)
    - marknadsläget
    - din arbetsbörda/arbetsvilja
    - din konkurrenskraft
    .....bland annat......

    SvaraRadera
  4. Hej! Tänkte höra om mäklare (privat) generellt sett har någon form av förmåner vid lån till bostadsköp som bankanställda brukar ha, t ex lägre ränta eller så?

    SvaraRadera
  5. Hej Anonym,

    Alla inom Swebankkoncernen (dvs även anställda inom Fastighetsbyrån) blir erbjudna personallån med vissa förmåner. Dock kan vi inte svara på hur det ser ut på andra mäklarföretag, som oftast inte ingår i en bankkoncern.

    Mvh Åsa

    SvaraRadera