onsdag 16 november 2011

Möjligheternas marknad!

Tidningarna är ganska duktiga på att måla upp nattsvarta rubriker om olika nyheter och företeelser i vårt samhälle. Ju "närmare" en nyhet man själv befinner sig dessto lättare kan det vara att genast se direkta felaktigheter, missförstånd eller helt enkelt att jornalisterna valt att vinkla saker och ting så att det ska skapa de största och ofta de mest "skrämmande" rubrikerna.

På sistone har det ju inte varit ovanligt att man mötts av rubriker som "När spricker bostadsbubblan?", "Mäklarfirmor går mot förlustår",  "Prisras på 50-60% förutspås", "Mäklardöden är här", "Svenska hushåll mer illa ute än de i USA".

Nu menar jag inte på något sätt att allt är guld och gröna skogar och jag tror att ni som läser här någorlunda frekvent har förstått att det är en förändrad marknad som vi jobbar på för tillfället där den kanske största skillnaden är att en försäljning tar betydligt längre tid än tidigare.

Men enligt en dagsfärsk undersökning som Fastighetsbyrån har gjort så är faktiskt en så stor del som 51% av svenskarna inte alls oroade över hur rådande bostadsmarknad ser ut. Man förstår att vi inte kommer att ha samma prisutveckling som de senaste åren och ytterst få tror på dramatiska prisras.
Istället väljer man att se möjligheterna som erbjuds på marknaden där 23% ser chansen att byta upp sig till ett större boende och 14 % sk förstagångsköpare ser rådande bostadsklimat som ett gyllene tillfälle att faktiskt ta sig in på marknaden.

Titta långsiktigt och gör det med rätt inställning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar