torsdag 1 september 2011

Tjuvstart!

Precis som Usain Bolt tjuvstartade i friidrottsVM så kan faktiskt du som säljare tjuvstarta din försäljning för att komma steget före dina konkurrenter. Skillnaden från VM är att här blir du inte diskvalificerad utan får bästa förberedelsen för din försäljning. Mäklaren förbereder allt med text och foto så när säljaren bestämt sig för att den skall läggas ut så trycker vi på knappen och sen är försäljningen igång- hur lätt som helst!
Det här är faktiskt inte bara en fördel för säljaren, för oss mäklare så blir det ett annat flyt i jobbet också. Istället för att man har flera objektsbeskrivningar som ligger på hög och som måste skrivas omgående så har vi förberett allt i vårt system vilket innebär att när säljaren ringer behöver vi inte lägga allt åt sidan för att hinna skriva utan kan bara sätta igång!

Vad heter tjänsten? Steget före såklart fast nu i VM-tider går den även under namnet "göra en Bolt", kolla in den på www.fastighetsbyran.se

med VM mot rekord
//janina

4 kommentarer:

  1. Hej! Jag har en fråga om att låna pengar för att köpa en bostadsrätt. Om man köper en bostadsrättslägenhet för 700 000 kr, och lånar så mycket som man får, i hur många år betalar man då ofta av lånet? Beror det på lånebeloppet, eller kan man välja det själv? Sen om man vill sälja sin bostadsrätt innan lånet är avbetalat, hur funkar det? Kan man göra det, eller blir köparen ansvarig för att fortsätta betala tillbaka lånet då?

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym, tack för din fråga. Det är en överenskommelse mellan din bank och dig i vilken takt (antal år samt belopp) du ska betala av (amortera) på ditt lån.

    I Stockholm är det vanligt att man inte betalar av alls på sitt lån. När du säljer gör du med stor sannolikhet en vinst och då löser du bort ditt lån med köpeskillingen den dag du frånträder. Skulle du däremot göra en förlust får du "lägga till" pengar själv alt. amortera ned lånet innan frånträdet så att köepskillingen täcker lånet. När det gäller förmedling av bostadsrätter i innerstan är det oerhört sällsynt att man överlåter sitt lån på en köpare. Hoppas du blir nöjd med svaret!
    /Linda E

    SvaraRadera
  3. Tack. Så om man inte alls betalar av på lånet, betalar man bara ränta då eller ingenting alls?

    Om man köper bostadsrätt i en annan stad än Sthlm och betalar av på lånet varje månad, blir det samma sak då när man säljer, att man använder köpeskillingen till att täcka resten av lånet, som man ännu inte hunnit betala av?

    SvaraRadera
  4. Hej igen, jo du betalar alltid ränta på ditt bostadslån.

    Vad som gäller utanför Stockholm ber jag mina kollegor återkomma om.

    Trevlig helg!
    /Linda E

    SvaraRadera