onsdag 18 maj 2011

Skärgårdsmäklarna

Imorse när jag kom till jobbet stod chefen med båtnycklarna i högsta hugg och det var bara till att hoppa ur de rosa sandaletterna och i de blommiga gummistövlarna och ta på regnrocken. En tur ut till en av öarna stod på agendan och för ett par timmar så var delar av Fastighetsbyrån i Lysekil båtburna skärgårdsmäklare!

Låter och ser onekligen ganska pittoreskt ut, eller hur?!
Men jag kan lova att det inte var en båtfärd för någon som har anlag för att bli sjösjuk, för jösses vad sjön var gropig.
Väl ute på ön så var det dock tyst och rofyllt och förmodligen lite lugnet före stormen för när vi var på väg tillbaka såg vi ovädret i horisonten och nästan i samma sekund som vi var tillbaka på kontoret kom regnet.

Ganska genomblåst och saltstänkt smakade sen morgonens första kopp kaffe bättre än bra!

5 kommentarer:

  1. Hej! Har en fråga om budgivning: Får man lägga bud utan att ha klart med lån/lånelöfte?

    SvaraRadera
  2. Ja, det får man. Men det är ju liksom ingen poäng med det, eftersom man inte vet om man kan backa upp sitt bud.

    Jag brukar be mina spekulanter skaffa ett lånelöfte innan de lägger bud, för tänk om någon annan lägger över det budet och den förste budgivaren sedan inte får sitt lånelöfte.... Då är ju budgivningen bara byggd på luft...

    SvaraRadera
  3. Vad händer om man har ett lånelöfte och vunnit budgivningen betalt handpenning och sedan drar banken tillbaka sitt lånelöfte?

    SvaraRadera
  4. Hej David,

    Om denna situation skulle uppstå, och ingen annan bank ställer upp, är man fortfarande bunden av sitt köpekontrakt och om man inte kan fullfölja blir man skadeståndsskyldig gentemot säljaren.

    SvaraRadera
  5. Vackert!
    Mer foton på alla vackra miljöer önskas :-)

    SvaraRadera