onsdag 17 december 2014

Döda hästar och en vanlig dag på jobbet

Nu är dagen kommen då även juristerna ges tillfälle att få göra sin röst hörd bland bloggens läsare! Kul med tanke på att skriva blogginlägg inte direkt tillhör en jurists vardag.

Hur ser då en vanlig dag på jobbet ut för oss? Vi är fem jurister här på huvudkontoret som till stor del arbetar med att stötta mäklarna i deras vardag. Vi har också en kundombudsman som dagligen svarar på kundernas frågor om deras bostadsaffär. Dessutom ser vi till att hålla utbildningar för våra mäklare och deltar även i det interna juridiska arbetet på Huvudkontoret.

Som ni säkert förstår är vissa frågor roligare och mer minnesvärda än andra. Ett samtal som har etsat sig fast hände en dag för något år sedan. Det ringde en kund och berättade att hen hade köpt en fastighet, en gammal hästgård, och på fastigheten fanns en ganska stor kompost. Den här komposten hade säljaren bara lämnat som den var och köparen var kanske inte helt nöjd med det beslutet eftersom den var mer eller mindre överfull. Köparen tog med sig grepen och begav sig bort mot komposten för att se om hen kunde göra något åt högen. Just när hen är i färd med att sätta grepen i högen kommer grannen springandes och gastar till köparen att låta bli. Grannen berättade att säljaren nämligen hade grävt ner tre hästkadaver i komposten och att köparen gjorde klokt i att inte börja gräva i komposten. Köparen ringde då till mäklaren som hänvisade kunden till oss för lite rådgivning. Kan det vara ett dolt fel när det ligger hästkadaver nedgrävda i komposten på fastigheten man har köpt?

Vi blev alla lite ställda av frågan och var tvungna att fundera lite extra på vad som gällde. Efter det att vi hade slagit våra kloka huvuden ihop så kunde vi ge kunden ett svar som hen blev nöjd med.

Arbetet som jurist för Sveriges största mäklarfirma är oerhört givande och glädjen man känner när man får ett mail från en mäklare som är tacksam över att vi har kunnat hjälpa till att få ihop en affär gör det hela mödan värt.


Lena Stockenstand - Jurist Fastighetsbyråns Huvudkontor
Karolina Hedin - Jurist Fastighetsbyråns Huvudkontor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar