tisdag 13 mars 2012

Tillbackablick!


Här får ni en liten tillbakablick!
Under våra första veckor i skolan hade vi många besök från diverse mäklarföretag och företag inom branschen, bland dem så var mäklarsamfundet hos oss. De berättade bland annat om deras mässa som anordnas vartannat år i Stockholm. Vi hade turen att i år var ett sådant år :)
Mässan verkade intressant, då det lät som ett ypperligt tillfälle att få träffa människor inom yrket samt få lite mer inblick i branschen. Mäklarsamfundet tipsade oss om att, med lite tur så kunde vissa mäklarföretag gå in och sponsra ex, resa till Stockholm så vi kunde närvara på mässan. 
Vi beslutade oss för att ta kontakt med några olika företag vilket resulterade i att Fastighetsbyrån sponsrade vår resa tur & retur till Stockholm samt bjöd in oss till mingelkväll på deras huvudkontor. Vi blev jätteglada och tackade självklart ja!
Nästan hela klassen åkte med upp till Stockholm. Väl där blev det snabba puckar för att leta oss genom stan och hitta vårt lilla hotell, för att sedan ta oss till Fastighetsbyråns huvudkontor. Där väntade god mat, dryck och många trevliga medarbetare inom företaget. Vi träffade både franshisetagare och mäklare för att byta några ord. På plats var även Malmö högskola som också blivit sponsrade av detta generösa företag!
När vi var färdigminglade på huvudkontoret begav vi oss mot Sturecompagniet där en lyckad och mycket trevlig kväll avslutades.
Dagen därpå var det dags för mäklarmässan som hölls på Stockholm Waterfront. Där träffade vi mäklarföretag, lyssnade på intressanta föredrag och för dem som tidigare anmält sig stod speedrekrytering på schemat.
Det var en intressant dag för oss elever då vi hade goda chanser att knyta nya kontakter och dessutom få med oss lite matnyttig info från föredragen som bl.a mäklarsamfundets jurister höll.
Det var ett gäng inspirerade och nöjda studenter som återvände hemåt igen.
Ha en fin dag!
/E



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar