torsdag 23 februari 2012

Skattedag

Idag har hela kontoret varit på skatteutbildning i Göteborg. Skatteområdet är ju en smula snårigt så det är guld värt att få en uppdatering på de viktigaste delarna som gäller vid försäljning av fastigheter och bostadsrätter samt bestämmelserna runt uppskov. Det hinner ju dessutom på ett år tillkomma ett antal intressanta rättsfall.

Utbildningen ligger måhända något sent i tiden med tanke på att de flesta av deklarationerna redan är gjorda men det var ändock mycket intressant och vi fick med oss en hel del matnyttig information hem.
Visste ni förresten att Skatteverkets ord inte alls alltid är "lag" utan hittar man belägg för det man yrkar för i lagboken, i förarbeten, i den allmänna doktrinen eller såklart i domar från Högsta Förvaltningsdomstolen så smäller de alltid högre än vad Skatteverket skriver i sina allmänna rekomendationer?

Så efter idag är vi förhoppningsvis ännu lite bättre rustade att kunna hjälpa och råda våra säljare efter deras försäljning.

1 kommentar:

  1. Skatteverkets allmänna rekommendationer borde väll avspegla sig på gällande lag och praxis på området. Sen ska man inte dra alla förarbeten över en kam. Det finns förarbeten i form av remissyttranden som inte har någon som helst tyngd i rådande lagstiftning utan är endast ett yttrande från t.ex en myndighet organisation mm..

    SvaraRadera