torsdag 10 maj 2012

Var får man mest villa för pengarna?


Varje vår låter Fastighetsbyrån skicka ut en enkät till de flesta av sina ca 250 kontor där vi ombeds bedöma värdet av en genomsnittsvilla med vissa bestämda kriterier (se nedan).
Resultatet av undersökningen utmynnar i vad Fastighetsbyrån har döpt till Sverigevillan som tydligt visar vad samma genomsnittsvilla kostar beroende på var den är belägen i vårt avlånga land. 

I år kan man konstatera att den dyraste Sverigevillan hittar vi i Äppelviken i Bromma där den kostar hela 8,25 miljoner kronor medan samma Sverigevilla i Hällefors i Västmanland endast kostar 375 000 kronor. För samma summa som du får 1 villa i Äppelviken får du alltså 22 exakt likadana villor i Hällefors!!

Av undersökningen kan man också konstatera att villapriserna ligger på ungefär samma nivå nu som för ett år sedan på de flesta orter och att Sverigevillans rikssnitt ligger på ca 2,2 miljoner kronor. Vår VD Lars-Erik Nykvist ser att utbudet för villor till försäljning ökat ganska dramatiskt och det har skett en bettendeförändring på marknaden vilket gjort att fler säljer först och köper sen.


Byggnadssätt - Betongplatta på mark. Trästomme av regelverk som utvändigt är klädd med träpanel. Träbjälklag. Taket belagt med betongpannor.
Byggnadsår – 1980. Nyrenoverat kök, badrum och i övrigt gott skick.
Storlek - 140 kvm, 5 rum och kök, ingen källare.
Tomt - 900 kvm.
Läge - Strax utanför tätortskärnan.
Driftskostnader – ca 3000 kronor/månad
Entréplan - Rymlig entré med trapp till övre plan. 2 sovrum. WC/badrum. Vardagsrum med utgång till trädgård och uteplats. Kök med matplats. Grovkök med tvättmaskin och torkskåp samt separat utgång
Övre plan - Hall samt rymlig klädkammare. WC med dusch. Stort allrum med utgång till stor balkong. Sovrum.
Vatten & avlopp - Kommunalt.
Övriga byggnader - Fristående byggnad med kallgarage. Varmbonat förråd/hobbyrum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar