onsdag 10 augusti 2011

En (o)vanlig dag

Sitter och skriver objektsbeskrivning på en stor fastighet uppe på Idre fjäll så då kan man ju dänga till med härliga ord som exklusiv, luxuös, gediget, spatiös och bl a bl a bl a. Ibland känns det som om ordförrådet sinar och mäklarfavoriterna "ljusa, fräscht, luftiga, rymligt och självskrivna stenskast" trillar in i meningarna titt som tätt - här är stenkasts motsvarighet " ett stavtag" . För att få lite mer inspiration och variation på texterna brukar jag läsa andras objektsbeskrivningar och inredningstidningar- kan även tillägga att IKEA-katalogen inte alls är så dum som inspiration!
Dagen började med en visning i Gördalen, 6 mil en väg, tidigt imorses då spekulanterna skulle åka hem senare under dagen. Det finns ingen väg till stugan, som ligger precis utmed Görälven, så det var bara att slänga på sig gummistövlarna och glatt traska över en äng samtidigt som jag gjorde allt för att övertyga spekulanterna om att det är JÄTTEBRA att det inte finns någon väg fram till stugan för då slipper de ju trafiken... hmmm.


Inget av ovan hör till en ovanlig arbetsdag men vad som INTE hör till är att se en livs levande varg springa över vägen! Det närmsta jag har kommit tidigare är pinfärska spår så det här satte guldkant på tillvaron- hela norra Dalarna är som ett enda stort zoo :)

//janina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar