onsdag 8 juni 2011

There's no place like home

Fastighetsbyrån har nyligen genomfört en undersökning som visar på att kvinnan är mer drivande i de flesta delar av processen när det gäller att byta bostad. Det gäller allt från att dra igång själva bostadsbytet till att vara mest aktiv i sökandet.

När det kommer till det slutgiltiga beslutet är det dock mer jämlikt (och tur är väl det!). 69 % av kvinnorna och 72 % av männen anser att båda fått bestämma lika mycket. Dock tycker även här något fler kvinnor (23 %) än män (16 %) att de bestämt mest.

När flytten är över och det är dags att inreda den nya bostaden är dock jämlikheten som bortblåst. Här anser hela 60 % av kvinnorna att de fick bestämma mest och endast 2 % anser att deras partner fick bestämma mer över inredningen. Och männen säger inte emot. 46 % av männen erkänner att deras partner fick bestämma mest över inredningen.

Är det någon som ler och nickar lite igenkännande?

Grafiskt tryck från Isaform.

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes 9-24 mars 2011 av Reagera Marknadsanalys på uppdrag av Fastighetsbyrån. Undersökningen genomfördes via telefon och målgruppen bestod av 259 personer som köpt en bostad genom Fastighetsbyrån med tillträden mellan 5 januari och 1 februari 2011.

1 kommentar:

  1. Haha! Roligt när man får läsa siffrorna :-)

    Fint Isa-tryck!

    SvaraRadera