söndag 6 april 2014

Sveriges bästa mäklare!

Igår fick jag ett samtal av en kollega som förvånade mig lite men samtidigt gjorde mig väldigt stolt och imponerad av den personen.
Trots att han inte har arbetat så länge som mäklare är han en av dem som omsätter mest på Fastighetsbyrån och imponerar månad efter månad. 
Han ville följa med mig på intag. Jag frågade varför? Du har ju omsatt bättre än mig. Det går ju hur bra som helst för dig. 
Svaret jag fick är bland det bästa jag har hört: (jag känner att jag börjar tappa lite och behöver gå på intag med dig. Förra gången jag kände så och gick på intag med dig kom jag igång ordentligt efter det. Dessutom behöver jag inte ta det lungt bara för att du har valt att göra det. Och bara för att det går bra betyder det inte att jag är fullärd!
Jag vill ju bli Sveriges bästa mäklare). 

Jag har under alla år tjatat om att för att kunna bli en vinnare, för att kunna bli bäst, för att kunna utvecklas behöver man öva, öva, öva.
Spelarna i Barcelona, Real Madrid, Bayer München osv. blir inte bäst i världen genom att sitta hemma och äta chips. De tränar och tränar och tränar. 

Samma sak gäller det här när det handlar 
om ditt arbete. Du blir inte bättre om du fortsätter att göra på samma sätt som du gjorde igår. Min kollega är en som verkligen har fattat det här.
Det finns tre saker du ska fokusera på, om du vill vara och förbli bäst. 
1. Säljträning
2. Kundvård (uppföljning)
3. Ditt rykte (Word of mouth)

Kör hårt nu!
Ha en fortsatt trevlig helg! 

3 kommentarer:

 1. Spännande! Svårt att inte vilja spola fram tiden så det sista året här i Halmstad rullar på snabbare nu när man läst detta, vill ut och riva runt på marknaden nu!

  SvaraRadera
 2. Rätt inställning! Har du valt praktikplats än? Om inte, kontakta Linda Nyström eller Ulf Häger på Fastighetsbyrån så hjälper de dig med att hitta rätt.
  Mvh
  Tony

  SvaraRadera
 3. Hej Tony
  Jag ska plugga till mäklare nästa år men jag kan verkligen inte bara vänta tillsdess. Jag vill sätta igång, jag vill driva mig själv, jag vill lära mig. jag vill hoppa in i den underbara världen med båda fötterna redan nu.
  Jag har ingen erfarenhet inom branchen just nu MEN jag har stor vilja,glödhet samt enorm förmåga att lära mig ganska fort än många andra människor som både har utbildning och erfarenhet, men tyvär saknar det där lilla extra växeln.

  Det jag söker är en praktik plats i Stockholm där jag får jobba med eliten. Jag vill kunna ge all min tid,svett och energi till hundra tio procent. Känner du nån som behöver min hjälp och energi helt gratis får du mer än gärna rikta dom åt mitt håll. Jag nås på email som är williematan@hotmail.com

  Med vänliga hälsningar
  Weli

  SvaraRadera