onsdag 2 april 2014

Säsongsberoende försäljning!

Våren har kommit även till Åre och skidsäsongen börjar lida mot sitt slut!
Detta märks väldigt väl hos oss då det blir mindre intresse för fjällboenden och de flesta börjar blicka mot sommaren och sommarstugor istället.

I och med att jag jobbar i en typisk vintersemesterort så börjar de flesta kolla på boenden här efter de kommit tillbaka till vardagen efter sina sommarsemestrar, när de är tillbaka i vardagen och blickar fram mot vintern och nästa ledighet. Då får vi högtryck på kontoret, mycket som ska ut, massor av visningar, hetare budgivningar och i regel högre priser.

När vintersäsongen tar slut försvinner med den även mycket av intresset för ett fritidsboende i fjällen. Då får vi ladda om och fokusera på permanentboenden och mysiga stugor en bit utanför just Åre centrum. Vi som mäklare får lägga i en högre växel, kämpa lite extra och verkligen visa vad vi går för. Trots detta gillar jag utmaningen och variationen, både på objekten vi får in, vårt stora område som sträcker sig 6 mil åt vardera riktning med Åre som centrum och den härliga stämningen vi har här på kontoret trots att affärerna kräver lite extra arbete i perioder.

Titta så fint Åre är även på sommaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar