onsdag 2 april 2014

Mäklarstudent!

Mäklaryrket är ett krävande men samtidigt väldigt roligt yrke. Det är otroligt viktigt att man får en bra start och för det krävs det att man jobbar väldigt hårt åtminstone första året. 


För dig som är mäklarstudent är det bra att börja marknadsföra dig själv redan ett 
halv år innan du är klar. Berätta för alla du känner och inte känner att du snart ska börja arbeta som mäklare och att du gärna kommer och värderar deras bostad när du är färdig mäklare.
Visar någon intresse, tveka inte att ta deras uppgifter. Har du gjort det är du ett samtal från din första värdering eller kanske tom din första försäljning.

När du praktiserar, tycker jag att du ska välja noga. Bäst är det om du börjar jobba där du praktiserar. Därför är det viktigt att praktisera på ett kontor som verkligen har för syfte att anställa dig när du är klar samt att du känner att det här är ett företag som du vill satsa på. Du har stora fördelar om du väljer ett större bolag då du har möjlighet att snabbare skaffa dig en kundbas. 


På praktiken är det viktigt att visa framfötterna. Sitt och ring så ofta du kan och boka intag åt dina framtida kollegor. Detta gör att du dels kommer in snabbare in i gänget och dels får du en ringvana som kan vara skillnaden mellan flopp och framgång.

Om du redan har fått jobb på det kontoret du praktiserar på kan du dessutom spara en del kunder som inte är alltför heta och ska sälja inom närmaste året till dig själv. 
De blir bara imponerade när du ringer 2-3 månader senare och berättar att du nu är klar och vill värdera deras bostad.
Var ödmjuk, ställ frågor, anteckna, hjälp där det behövs hjälp och följ med på så många intag du kan sena som tidiga. 
 
Klä dig som en mäklare även om du fortfarande är student och sist men inte minst lär dig området du ska jobba i, föreningarna, priserna osv.
Hoppas att det här är lite hjälp på vägen för er som ska bli morgondagens stjärnmäklare. Ställ gärna frågorn om det är något jag inte fick med..
 
Ha det bäst!!
 
 

1 kommentar:

  1. Hur ska man klä sig som en mäklare?

    Mvh En blivande mäklarstudent

    SvaraRadera