onsdag 5 mars 2014

Trafikkaos

Det vi mäklare gör förutom att sälja bostäder, är att köra väldigt mycket bil fram och tillbaka mellan visningar och möten. Ibland sitter man så mycket i bilden att man glömmer bort hur det känns att cykla, eller rent utav promenera. Ska man ner och handla på Coop så tar man bilen, är ju ändå 800 meter bort. Gränsen gick när jag faktiskt tog bilen till närmsta brevlåda för att posta ett brev. Den ligger cirka 100 meter från där jag bor. Nu får det vara nog! Ska ut och ta en promenad snart och lappa. Ska bara spika datum i schemat. Så det bör bli...snart..någon gång snart..

Men tillbaka till det här med bilar och körning. Har ni någonsin kört bil i Malmö? Om inte; tur för er! Om ja: jisses, tur att man har bilen (och livet) i behåll vissa gånger. Här gäller störst, starkast, snabbast kommer först - alltid. Helst ska man köra om så att man skär av den andra bilens väg med minsta möjliga marginal. Döda vinkeln? Vad är det? Ingen hänsyn. Hänsyn.. vad är det? Reflex vintertid/kväll... vad är det? Övergångsställen, vad är det? Kasta er ut här och var, närhelst det passar och helst där det är mycket trafik. Cyklister, cykla gärna mitt i vägen, och korsa vägen lite överallt..tack!

Man lär sig köra, på Malmö-vis. Annars så anpassar man sig inte till trafiken, och det ska man ju göra enligt körskolans tjat och regler. Det kanske inte alltid är så lätt att veta, men kör du någon gång i Malmö, snälla titta över axeln, och kör inte i 30 km/h där du får lov att köra i 40!!

;)


(notis: följer alltid trafikregler och tar hänsyn i trafiken, men ibland blir man väldigt frustrerad på trafiken, i synnerhet när vi kör så mycket som vi gör i vårt jobb! Titta alltid vänster, höger, vänster vid övergångsställen och snälla ta hand om er i trafiken - vi räddar liv när vi kör defensivt. Peace & Love to you all!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar