söndag 2 februari 2014

Ett varmt möte

Som mäklare träffar man otroligt mycket människor och vissa kundmöten blir onekligen mer speciella än andra.

I veckan var jag hemma hos en kvinna i ett av våra mysigaste kustsamhällen för att göra en värdering av hennes hus och för att hjälpa henne att bena ut de handlingsalternativ som hon står inför.

Mitt upp i själva genomgången av huset så stannar hon upp och frågar om jag vill att hon ska visa mig en teknik för att avhjälpa migrän, som jag förmodligen nämnt i en bisats att jag led av ibland. Så hux flux så hamnade jag i ryggläge på en schäslong i hennes vardagsrum och fick behandling av rygg, nacke och huvud. Fantastiskt!

När vi sen var klara med migränbehandling, själva värderingen och hade diskuterat de frågeställningar hon hade dröjde vi oss kvar länge framför den knastrande braskaminen med varsin mugg med te och pratade om livet i allmänhet medan snöflingorna singlade ner utanför fönstren.

Ett verkligt fint kundmöte med en god medmänniska att minnas!

Ps. Jag tvingade naturligtvis mannen hemma att utföra behandlingen på mig senare på kvällen och tamigtusan om inte både huvudvärken försvann och jag sov bättre än på många nätter.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med er, och mejlade er förra veckan, men vet inte om ni fick mitt mejl.
  Hör gärna av er till mig: anna.sjostrom@fastighetsfakta.com, så berättar jag varför jag vill prata med er.
  Ha det gott!
  /Anna Sjöström, chefredaktör Fastighetsfakta

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Har funderat mycket på mäklaryrket och kommer om allt går väl börja plugga fastighetsutveckling/mäkleri på KTH i höst. Jag som kommer från en bakgrund med sälj i team är mest fundersam över hur klimatet mäklare emellan är. Jag ser det som en självklarhet att även i en provisionsbaserad branch hjälpa varann då jag har svårt att tro att ett gott samarbete med övriga mäklare skulle försämra mina egna siffor. Det är svårt att vara ung idag och försöka välja ett yrke som passar när det finns oändligt med val och påtryckningar utifrån. Mäklaryrket känns väldigt rätt i mitt fall, dock har jag en stor rädsla av att känna mig ensam med stressen från jobbet och ett för tävlingsinriktat klimat kollegor emellan. Har aldrig arbetat med sälj på grunden att vilja få bra siffror utan snarare att försöka hjälpa folk, och det håller jag fast vid. Skulle uppskatta ett inlägg om hur det funkar mäklare emellan och om ensamheten om ni känner någon sådan.

  Tusen tack för en intresserant blogg,

  Isabel, 20 år

  SvaraRadera