onsdag 12 februari 2014

40/65

Allt fler unga tjejer börjar jobba som mäklare idag, hur många exakt vågar jag inte svara på, men trenden går inte att ta miste på. Det var annorlunda förr, då yrket var mansdominerat och i mångt och mycket har det levt kvar i folkmun att den typiske mäklaren är en man i medelåldern. Ingenting är statiskt utan denna bild tror jag är på väg att ändra den också. Oavsett kön, ålder och antal år i branschen har nog var och en av oss en sak gemensamt: att vi tycker om vårt yrke (ganska så lätt att lista ut). 

Nyutexaminerade unga mäklare har höga ambitioner, är hungriga på livet och redo att kasta sig in i denna virvelvind till bransch. Sanningen är den, att det inte alltid är så glassigt att vara mäklare, utan det innebär mycket slit och långa arbetsdagar. Att finna ro och balans i det är en konst i sig. Många av mina kollegor, kors och tvärs över landet har sina sätt, och alla sätt är olika för likväl är alla marknader och människor olika. Några väljer att lägga mäkleriet på hyllan efter ett tag, och andra förälskar sig i yrket och blir kvar i många år. För visst är det fantastiskt kul att vara kär?

Jag vill passa på att hylla en kär kollega som har hittat ett sätt som funkat, och som skänkt honom, och Fastighetsbyrån mycket under årens lopp. Jag vill tala om något unikt i vår bransch idag. I 40 hela år har Lund berett plats åt en man som under alla år älskat sitt yrke och gått in med en inställning varje dag som gjort att han har vunnit mycket lycka, nöjda kunder och framgång i sin vardag. Denna vardag har tagit honom (nästan) till pensionens rand vid 65 års ålder idag. I fredags efter månadsmötet bjöds det bl.a på hyllning, smörgåstårta och gamla kollegor från förr. Mycket trevligt!


Jan Persson på Fastighetsbyrån i Lund, tack för dina 40 år i företaget!   


Photo cred: Markus Linderoth

2 kommentarer:

  1. Hej! Skulle ni kunna skriva ett inlägg där ni berättar vad ni tycker är de egenskaper man bör ha för att kunna bli en mäklare?
    // 16 år

    SvaraRadera
  2. Hej Maya, absolut! Kika in framöver så ska du se att vi har skrivit ihop något bra :)

    SvaraRadera