torsdag 6 december 2012

En spelkväll

Men, oj vad tiden springer iväg! Nu har det redan hunnit att gå mer än en vecka sedan vår spelkväll fastän det känns som det var igår.

Roligt var det iallafall och lärorikt! Visst känner man sig lite dum sådär när man ska iträda sig en roll och agera gentemot de kollegor som man känner så väl, men vi kom ganska snabbt in i spelet.

I spelet fick den ena vara mäklare och den andra kund. Dels så drog man ett situationskort som beskrev själva förutsättningarna. Det kunde tex att man skulle sälja in ett steget-före-paket till säljare som gick i säljtankar men inte riktigt var redo än. Eller hur man skulle agera för att få ihop en affär med segdragen budgivning. Eller hur man ska presentera lösningen "Besiktigad" på bästa sätt osv.


Förutom själva situationen så drog även kunden ett personlighetskort och skulle agera utifrån om han eller hon var röd, blå, gul eller grön. Beroende på färg så måste du som mäklare presentera och agera olika. Kör du bara på utan att känna in och anpassa dig till vilken personlighetstyp som du har framför sig så kommer du att misslyckas.

Sen fick övriga som satt och lyssnade sätta poäng och baserat på dessa poäng fick man flytta sin spelpjäs på spelplanen. Vi fick också svara på rena faktafrågor som tex vad en besiktning kostar eller var i mäklarsystemet man aktiverar en viss tjänst etc.


Bäst av allt tyckte jag var när vi kom in på intressanta sidospår och fortsatte diskussionen och tog exempel från verkliga livet!

Kul, lärorikt och förmodligen något man borde göra på en lite mer regelbunden basis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar