måndag 10 december 2012

Om att trivas

En fantastisk kväll med massor av skratt och massor av god mat tillsammans med kollegorna med respektive blev en en fin inledning på andra adventshelgen.

Vi hade höga förväntningar på julbordet och blev inte besvikna, snarare tvärtom! Jag törs nästan lova att det var fler än jag som gillade västkust-tochen på julbordet med färska skaldjur, sillar i mängder, olika laxar, sik, torskbullar så pass att man nästan inte orkade med de mer traditionella inslagen som skinka och köttbullar. Men det kommer ju fler tillfällen för det :-)


När jag berättade för en bekant att vi skulle på julbord med jobbet så fick jag den kanske något missunnsamma kommentaren - "Ni bara roar er hela tiden!"

Jag är väldigt tacksam att jag har förmånen att ha en arbetsplats där chefen tydligt förstår vikten av att trivas på jobbet och att detta inte enbart handlar om sittriktiga stolar eller möjligheten att fatta egna beslut. Trivsel är en fråga om både fysiskt och psykiskt utrymme. 

Det är lätt hänt att samtalen på jobbet handlar om just jobb — men det är minst lika viktigt att prata om saker utanför arbetet. Genom att vi har möjligheten att i ett trevligt sammanhang få träffa våra kollegor och deras respektive så blir det naturligt att prata om fritidsintressen, hur familjen mår etc. En viktig poäng för stämningen är att man är mer personlig med varandra.  

På en arbetsplats där medarbetarna mår bra är ofta arbetsglädjen större. Det är viktigt att ha roligt på jobbet — då växer nämligen viljan att göra bra ifrån sig och inte minst så ökar möjligheterna att argumentera med varandra utan att det skapar dålig stämning.

Så ett tips till er som söker jobb. Stirra er inte bara blinda på villkor i ett anställningskontrakt. Ett arbete är så mycket mer än så. Att ha ett arbete där man trivs med arbetsuppgifterna är såklart viktigt men kanske än mer betydelsefullt, om man ska orka både när det är mycket och kanske mindre roligt, är faktiskt att ha ett arbete som man dessutom ser fram emot att gå till varje dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar