fredag 13 april 2012

13

Fredagen den trettonde. Oavsett om man tror på skrock eller inte så visst hajar man till när man hör kombon fredag och 13. Är du skrockfull?

Dagen till ära befinner jag mig i Malmö där jag nu påbörjat sista kursen i min mäklarutbildning.
Det är fastighetsförmedlingsprocessen som står i fokus till 100% och vi ska tillsammans med föreläsare från vår framtida tillsynsmyndighet FMN (Fastighetsmäklarnämnden), FRN (Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd), Mäklarsamfundet och diverse advokater och jurister förkovra oss i alla tänkbara scenarion som vi kan tänkas hamna i framöver i vår mäklarkarriär.

Problemlösning med Folke Grauers, som är professor i handelsrätt och tillika ordförande i FRN är en stor del av kursen. Med tanke på att han varit med och tagit beslut i fler än 2500 ärenden under sina 20 år på ordförandeposten i FRN plus att han dessutom har skrivit en hel del litteratur inom ämnet så är vi i goda händer.
Mycket intressant, rätt klurigt och det är uppenbart att man måste hålla tungan rätt i mun och tänka efter både en och två gånger för att undvika alla fallgropar som finns.

Våra fredagar i skolbänken, oavsett om de infaller den 13:e eller inte, är från åtta till morgonen till åtta på kvällen så vi är kvar här ett par timmar till. Hoppas ni får en fortsatt trevlig fredag!

/ Åsa

Learning in progress....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar