måndag 11 januari 2010

Nu händer det saker....

Nytt år, nya utmaningar! Det är häftigt vad en liten minut över ett årsskifte kan göra med oss.
Börja träna, byta jobb, resa mer, gå ner i vikt, sluta röka, börja ta hand om sig, ja listan kan ju göras hur lång som helst! En sak är bra, många kommer också "på" att byta bostad! Vår kampanj som startade för några dagar sedan brukar öka på "tanketempot" så vi får igång Sverige lite tidigare. Kampanjen går ut på att vara mer "på" fastighetsmarkanden med olika enkla hjälpmedel! Värde on line! Pris on line! Värdebevakaren! Se bostaden i mobilen! Bra, mycket bra!

Reavinstdeklarationerna börjar också dimpa ner för uträkning, skall också göras! Ingår i tjänsten och är en bra återkoppling till kund!

Sen är det lite andra trevliga nyheter vi på Byrån har, några avslöjas imorgon, andra lite längre fram...

Idag har våra karnevalskläder kommit till kontoret och tro det eller ej men vi alla är riktigt snygga i vit fjäderskrud! Temat för i år är Karneval, det blir fest vill jag lova....
Har idag fått igenom en svår affär men tiden det tog från start till mål var ett måste för parternas möjlighet att komma överens, nu är vi i hamn! För eller senare, men för en otålig själ som jag är det ett mästerverk att ta det hela med ro, kräver träning men vi tränar på detta kontoret, mycket både fysiskt och mentalt! Skall köra mitt pass ikväll för första gången denna termin! Nytt, ej intränat men kommer bli jättetrevligt!

2 kommentarer:

 1. Hej tjejer!

  Så himla kul att hitta en blogg om hur en mäklares vardag! Jag funderar själv på att börja utbilda mig till mäklare (läser just nu ekonomi/tyska på Handels i Gbg) och undrar bara om ni skulle vilja berätta lite mer om vad ni gör. Allt från kalkyler till att sluta kontrakt. Är också nyfiken på vilken utbildning man bör gå för att ha en chans i framtiden (tex. vilken utbildning i vilken stad rankas högt). Vad har ni för utbildning och vad tror ni om chanserna till att få jobb om ett par år? Vad är det bästa/sämsta mer ert yrke?

  Jag har nämligen inte så bra koll på läget och letar information överallt. Om ni känner för att skriva en rad el två hade det varit kanon.

  Tusen tack!

  Johanna
  johanna.bes@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Hej Johanna,
  Förlåt sent svar!
  Jag utbildade mig för mpånga år sedan men idag är det högskola 2 el 3 år beroende på vad Du tänker och vill jobba med. Finns på många ställen i landet och också i närheten av där du bor.
  Det finns jobb till alla duktiga mäklare! I byrån anställs nya varje vecka och blandningen av nyutbildade och oss andra är mycket stimulerande. Jobbets bästa sida är alla möte med människor. Det som är mindre bra skulle möjligen vara att vi har många samarbetspartners som inte är lika affärsmässiga som vi! För är det något vi är tränade i är det hur vi upplevs av kund och tar lärdom av det. Jag upplever inte alla lika drivna i denna frågan. Annars finns det inte mycket som är dåligt men detta fria jobb.

  SvaraRadera