måndag 25 januari 2010

Deklarationer

Nu börjar säljarnas underlag inför deklarationerna att droppa in via post och mail. Vi lämnar ut underlaget vid tillträdet och önskar in det senast nu i veckorna för att hinna med alla. De flesta är det inga konstigheter med, bara att fylla i sen är det klart.

En del vill gärna boka tid med mig för genomgång så att allt blir rätt. Det kan då hända att vi tillsammans går igenom en pärm med 50 år gamla kvitton. År för år ska de sorteras...

Det viktigaste just nu är att räkna ut hur mycket skatt som ska betalas. Är det tillräckligt mycket behöver man göra en fyllnadsinbetalning till sitt skattekonto senast 12 februari. Nästa steg är att skriva ut bilagorna till alla kunders deklarationer, men det har vi någon månad till på oss att hinna med.

Konstaterandet efter förra årets deklarationer var att i princip inga väljer att söka uppskov längre. Man får ju nu betala ränta på uppskovet och många väljer då att låna pengar av banken och betala in skatten istället. Nu när bankräntan är så låg är det faktiskt billigare att betala skatten direkt, om man har möjlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar