torsdag 17 december 2009

Vi är olika...

Har kämpat med ett hus ca 6 veckor, haft ca 5 visningstillfälle och inget bud. Begär 4.2 milj.
Vackert hus men en del att göra. Så i förra veckan kom "rätt" köpare. Gott. Då blir säljarna lite stressade och tycker det blir för högt tempo. Besiktning innan jul är svårt, de är lite krasliga. Jag förstår säljarna men risken för att köparna skall fortsätta söka är stor så jag övertalar säljarna att ändå släppa in besiktningsmannen. Jag lovade att ta hand om allt så de kunde lämna sin bostad. Det är viktigt att vi mäklare förstår kunderna men samtidigt är det svårt att säga till köparna att de inte kan besiktiga innan jul...
Att ha sitt hus till salu skall var smidigt om de valt en duktig mäklare men vi kan aldrig komma ifrån att en besiktning, visning etc måste till för att huset skall gå att sälja. Det kan kanske vara viktigt att upplysa lite extra om det så vi inte erbjuder en så smidig tjänst att de inte ens behöver ha kunderna till huset. Ibland gör vi allt och lite till för att vara smidiga.
Vi har fått snö på Österlen! Inte ofta men när det kommer så är det med besked, så även nu. Pulkan plockades fram och vinterjackan måste jag försöka hitta, har haft sommarjacka eller ingen alls tills nu! Så har vi det på Österlen, varm och skönt, zon 0. Medelhavsklimat betyder det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar