onsdag 20 november 2013

Samma men ändå olika

Även om alla affärer i mångt och mycket innehåller samma komponenter och moment så är ändå varje bostadsaffär i sig unik. Det innebär att trots att vi mäklare jobbar med att förmedla hus och lägenheter varje dag så vet vi aldrig riktigt på förhand hur en affär kommer att fortlöpa och i detta ligger naturligtvis mycket av spänningen med jobbet.

Vissa affärer går som på räls där budgivning kommer igång direkt efter visning och kontrakt skrivs bara ett par dagar efter första visningstillfälle. Andra affärer görs upp redan på förhand. Eller så kan de helt gå i stå och man visar och följer upp och visar och följer upp och visar och följer upp och förhandlar och medlar och förhandlar men ändå tycks det vara stört omöjligt att komma i mål. Inte sällan förknippat med viss frustration och ibland även besvikelse och en känsla av misslyckande, både från mäklarens håll men även från säljare och spekulanter.

Att ro en affär i hamn är alltid en grym känsla och inte sällan gör man en mental high-five med sig själv :-). Men känslan när man kommer i mål med just en sån där affär man jobbat på länge, ibland väldigt läääänge, är alltid lite extra grymt härlig!!

Igår var en sån där extra härligt grym dag då en affär gick i lås som jag jobbat med sen i påskas men där vi av många olika anledningar inte lyckats nå avslut. Det var också en affär där jag fick plocka fram mina bästa medlingskunskaper då vi hade en köpare och en säljare som var helt olika personlighetstyper och hade svårt att förstå och kommunicera med varandra.
När vi var i mål så blev det mer än en mental high-five med mig själv samt en flaska bubbel. Det var ju det där med att fira framgångarna och kanske hålla liv i myten :-)

1 kommentar: