torsdag 31 oktober 2013

Gästinlägg från fjärran söder: Jasmina Kolar


Från fjärran söder, från Skånes slätter, från Köpenhamns lillebror – Nu sätter vi Malmö på kartan!
Jasmina
I skrivande stund sitter jag med en kopp kaffe i handen och blickar ut över regnigt landskap. Hösten har gjort storstilad entré här i söder, och inte ens höstkappan håller en varm mellan möten och visningar. I bakgrunden hör jag hetsiga diskussioner om MFF och SM-guld, där passionen för himmelsblått varvas med värmesystem, budgivningar och en och annan bebis. Jag kan inte jättemycket om fotboll, men en sak vet jag; Precis som Malmö FF kämpat i med och motgång för att vinna SM-guld i år igen, har vi på Malmökontoret jobbat stenhårt för att slå oss in som stark utmanare bland de stora fiskarna i stan!

Korrelationerna till ”Di Himmelsblåe” är många… Vi är ett segt lag som aldrig ger oss. Det har varit en tuff match en lång tid, med ett väldigt stort utbud av bostäder, många duktiga spelare och inte lika bra fotbollsplan som för ett par år sedan. Man kan skylla på mycket. Men att skylla på något har aldrig vunnit guld. Numera andas marknaden positivism, och priserna har ökat några procentenheter – inga Stockholmspriser, men en bra ökning om man tittar i backspegeln. Vi tror starkt på nystart; kollegor som nyligen blivit föräldrar, nya bostäder som läggs ut, nyproduktion, nya krafttag och marknadsandelar!  Dryga 1700 bostäder till salu i Malmö idag – varav ca 250 villor, vilket är färre än samma period 2008! Det vittnar om ett högt visningsdeltagande, tilltagande budgivningar och telefoner som ringer varma. Så höst och rusk i all ära, men det verkar som att bostadsmarknaden går mot varmare tider – badshorts och solhatt på!

I denna hetta måste man verkligen vara på framkant och sticka ut ur mängden. Det vi på Fastighetsbyrån i Malmö har valt att göra är att låta vårt bildspråk tala för sig självt. Markus Linderoth heter mannen, myten, legenden som knäpper Sveriges bästa bostadsbilder, och nu är han en i gänget på heltid – fördelen med att ha fått en otroligt underbar kollega, men också otroligt bra bilder. Det är som att slå två flugor i en smäll. 
 
Förutom vårt snygga bildspråk, växer vi i stadig takt och tar marknadsandelar som aldrig förr. Vi är ett gediget gäng som bestämt oss för att erbjuda Malmös, och Sveriges bästa mäklartjänst! Vi siktar inte bara på nya kunder, utan är måna om att ta hand om alla kunder i vår bas. Detta är bland annat något vi gör under våra ringstugor. En gång i kvartalet samlas samtliga anställda i Malmö/Lund/Lomma/Kävlinge inklusive praktikanter och ringer under namnet ”Ringstuga GRANDE”, äter pizza och tar en öl tillsammans. Lägg på en tävling på det så har man succé! Massor av bokade möten, bra gemenskap och härlig stämning – det är sådant här som gör att man älskar att jobba på byrån och känner att man vunnit guld! Och Anders förstås, man får inte glömma Anders! (Det är vår kontorshund, titel: sällskapsansvarig)
Av: Jasmina Kolar, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Malmö
Bilder tagna av Markus.
Höstbild från Döbelnsgatan i Malmö.

Fastighetsbyrån i Malmö.

Jasmina och kontorshunden Anders.
 

1 kommentar: