onsdag 27 juni 2012

Frågestund!

Nu är jag redan inne på min fjärde praktik vecka och tiden springer iväg. Jag har ju dessutom precis avklarat första året på fastighetsmäklarprogrammet. Därför tänkte jag passa på att ha en liten frågestund! Jag ser att det är många som läser, desto färre som kommenterar =) Så, passa nu på att fråga det ni undrar över!!


5 kommentarer:

  1. Vad har du för arbetsuppgifter under praktiken? Har du koll på mycket inom mäklarbranschen från utbildningen eller är det mycket du stöter på nu som du är helt nytt för dig?

    SvaraRadera
  2. Hur många arbetstimmar/vecka räknar du med att jobba när du är färdigutbildad? Vilka arbetstider? Har din uppfattning förändrats sen innan du började plugga? Hade bra snyggo! :D

    SvaraRadera
  3. 1. Låt säga att en kund ringer till ert kontor och berättar att de funderar på att sälja sitt hus..hur bestäms det då vilken mäklare som ska få åka på intagsförsöket?
    Alltså; finns det någon form av turordning för hur uppdragen fördelas mellan mäklarna på kontoret i de fall kunderna inte kontaktar en specifik mäklare? Kan det vara så att högsta hönset, dvs. franchisetagaren, har första "tjing" på de finaste objekten?

    2. Vad är du mest orolig för när du ska börja jobba spå småningom? Själv tycker jag att den byggtekniska biten känns tuff. Man ligger ju definitivt i underläge när det gäller att kunna prata hus, värmesystem, byggsätt, isoleringstyper osv, med några som ägt ett hus i 30 år och man själv "bara" bott i hyres-/bostadsrätt =)

    /Lina

    SvaraRadera
  4. Hur funkar det med praktiken, kan du göra det som sommarjobb och då få betalt för dina timmar eller måste praktiken vara obetald?

    SvaraRadera
  5. Bra frågor som jag gärna hade läst svaren på också :)

    SvaraRadera