söndag 11 januari 2015

En visningshelg

Sitter i soffan och "tar lite helg" efter en lång och intensiv men också rolig visningshelg med 12 visningar i dagarna 2. 

Visningar är en höjdpunkt i mäklarvardagen då vi mäklare är ute på "fältet" och förhoppningsvis kan hjälpa några nya spelulanter hitta sitt nya drömboende. 

Inte alltid lätt, ofta ganska krävande och det gäller att vara påläst i stort och smått, om sådant som rör både materialval, renoveringar, konstruktion, föreningens ekonomi, teknisk livslängd på tak och dränering, vad ett syllbyte kostar, var närmsta förskola ligger, hur är grannarna, vad säger detaljplanen, tillåter kommunen att man sätter upp plank, finns vattenprov, hur fungerar fjärrvärme, vad är en ägarlägenhet, vad kostar fiberinkoppling, fördelar slamavskiljare kontra sluten tank, gränsvärden för radon, finns våtrumscertifikat, är skorstenen provtryckt, parkeringsmöjligheter, etc, etc, etc. Frågorna är många och som ni förstår av väldigt varierande karaktär.

På Fastighetsbyrån i Lysekil har vi inte delat upp vårt område utan alla mäklare jobbar i hela kommunen vilket ger en mycket spännande mix av objekt. I helgen visade jag allt från typiska familjevillor både i Lysekil och andra mindre samhällen, nybyggda strandvillor vid strandpromenaden, mindre bostadsrätter med originalskick från 70-talet, en gigantisk totalrenoverad fd lärarbostad, ett hus i 8 miljonersklassen, en bostadsrätt i etage belägen ett riktigt "stenkast" från vattnet till ett 30-talshus i original etc.  Lite gott och blandat alltså!

Natten till söndagen hade vi en av de värsta stormar vi haft här på västkusten! Det blåste upp till 40 m/s i byarna. Stormen resulterade bland annat i totalt saltsprayade fönster och det var inte helt enkelt att sälja in den "enastående utsikten över Västerhavet" när det såg ut så här...

Och den i beskrivningen "mysiga lekplatsen" var mindre inbjudande efter stormens framfart...

1 kommentar: