onsdag 26 november 2014

Mörker över Malmö och ljus i stugorna

Nu har solen  gått ner. Dryga tjugo minuter sedan, och vi sitter inne med tända ljus och mysbelysning i skyltfönstren. Det enda som hörs är radion i bakgrunden. Håkan Hellström på Mix Megapol. Sedan är det ljudet från snabba fingrar som frekvent slår mot tangenterna. Strax därefter hör jag kollegorna konversera. De konstaterar att det är någonting som har hänt . Folk är på hugget, kunderna vill ha ut mäklare hem till sig, när som helst på dagtid (!) De vill förbereda sig inför årsskiftet. De inser fördelarna, att ligga ett steg före alla andra som också vill ligga ett steg före. Fota bostäderna och få allt klart innan julruschen och mellandagsrean -  för att sedan, efter nyårsbravaderna, slänga partyhatten och sätta på sig gympaskor och bege sig ut på visningssafari. Smaska på smörgåsbordet, tillika bostadsmarknaden. Eller ja, så spås det åtminstone.

Mörkret omfamnar himlavalvet, vi omfamnar de sista veckorna innan jul. Kolsvart mörker ute, men i stugorna, både hos oss och alla kunder - lyser det hopp, värme och ljus.

Första advent på söndag! Ett tips: Glögg och pepparkakor på visning ger glada spekulanter och det blir en trevlig stämning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar