onsdag 25 september 2013

Mentor


Som så mycket annat härrör ordet mentor från den grekiska mytologin. När Odysseus gav sig iväg i det Trojanska kriget utsåg han en beskyddare åt sin son Telemachos, vars namn var Mentor. Han fick i uppdrag att vara lärare, rådgivare och vän åt sonen under den tid fadern var bortrest.

Mentor är idag ett begrepp som beskriver en person som med hjälp av sin erfarenhet och kunskap stödjer och agerar bollplank för någon - en adept. Tillsammans arbetar man för att nå gemensamt överenskomna mål.
 

Fastighetsbyrån har i samarbete med Högskolan i Gävle startat ett mentorskapsprogram som initierats av branschrådet. Tanken är att erfarna fastighetsmäklare ska vägleda studenter som läser sitt första år till mäklare där studenterna får någon att vända sig till med sina funderingar kring mäklaryrket, som kan ge stöd, råd och inblick i arbetslivet.

Eftersom ingen någonsin blir fullärd och fastighetsmarknaden och dess regler, bestämmelser samt praxis är i ständig utveckling så är det naturligtvis en win-win situation där våra fastighetsmäklare får förbättrad insikt i hur utbildning går till i dagsläget samt träning i ledarskap och coaching.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar