tisdag 24 september 2013

Gästinlägg av Fanny Hörndahl: Hur är läget?

Hur ofta pratar vi inte om att läget är det viktigaste? Att läget är det som är avgörande? Läge, läge, läge…


Fanny och kollegans hund Minus.
Jag kan inte göra annat än att hålla med! Jag bor och arbetar (Fastighetsbyrån Enskede) i vår fantastiska huvudstad som erbjuder en outtröttlig bostadsmarknad och enorma möjligheter för dig som fastighetsmäklare! Varför åka över Atlanten och satsa på att bli toppmäklare på Manhattan och vara med i ”Million dollar listing”? Stockholm eller New York? Valet är väl självklart?! :-)
Den här hösten har varit fantastisk på alla sätt och vis! Prisbilden i Stockholm har exploderat efter sommaren och i och med det följer ett stort antal försäljningar. Jag stortrivs med att arbeta som fastighetsmäklare och särskilt i en marknad som den här i Enskede. Just nu sätts vi alla på prov och det gäller att springa fortare än benen bär! Nya löparskor står på inköpslistan…
Från Mäklarinsikt 2013:2, om vad vi mäklare trodde om kvartal tre:
På bostadsrättsmarknaden bedömer nära var tredje fastighetsmäklare, 31 pro­cent, att priserna kommer att stiga det kommande kvartalet. Det är fyra gånger fler än de 8 procent av mäklarna som tror att priserna kommer att sjunka. 61 procent räknar med oförändrade priser. Det tyder på fortsatta prisökningar på bostadsrätter.
En tredjedel av oss hade rätt och nu vill vi bara att det fortsätter i samma takt! Förra helgen hade jag möjligheten att få visa ett mycket attraktivt boende i eftertraktade Gamla Enskede. En charmig 20-tals villa hade totalrenoverats och gjorts om till en bostadsrättsfastighet. Här erbjöds ett boende med alla bekvämligheter och lyxartiklar som kan efterfrågas! Priset var mycket högt satt utifrån områdets normala prisbild och trots detta var intresset enormt. Hela 25 sällskap anmälde sitt intresse i förväg! Närmare 50 sällskap dök upp på visningen och återigen fick vi bekräftat att det som är riktigt bra och attraktiv skapar idag ett enormt intresse och med ett slutpris som följer därefter! Se bilder nedan.
Nog om vår marknad… I fredags hade vi en mycket trevlig invigning på vårt grannkontor i Hammarby Sjöstad. Vilket härligt gäng dem är! Och vilket kontor! I ett av de nybyggda husen precis vid vattnet, sitter våra kollegor i en fantastisk lokal och med en utsikt av dess like. Här bjöds det på snittar av alla dess slag och champagnen flödade! J Det underbara med Fastighetsbyrån är att alla är som en stor familj och det är alltid lika kul att ses och snacka lite vid dessa festliga tillställningar.  Våra årliga kickoffer, AW´s och belöningsresor ger så bra kontakt kontoren i mellan och gör oss riktigt sammansvetsade - snacka om ett vinnande koncept!
Tack Lena, Filip, Marcus med flera för en jättetrevlig kväll som sen avslutades på Café Opera!
Vi kanske ses här på bloggen snart igen!
/Fanny Hörndahl, Fastighetsbyrån Enskede


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar